Receptek Előételek Hideg előételek Szószok és fűszeres vajak steak mellé
Hozzávalók
Négyszínű paprikás szósz
1 kanál bors (négyszínű)
1 tk vaj
1 fej vöröshagyma
250 ml főzőtejszín
Gombaszósz
1 csésze csiperke gomba
1 fej vöröshagyma
1 kanál vaj
1 kanál liszt
250 ml főzőtejszín
1 darab babérlevél
2 csipet só és bors
Áfonyaszósz
100 g áfonyadzsem
1 darab szegfűszeg
3 darab borókabogyó
1 kanál vaj
Szilvaszósz
100 g szilvalekvár
1 tk vaj
250 ml főzőkrém
1 csipet fahéj
Fűszeres vaj
125 g vaj
1 tk kakukkfű
1 tk metélőhagyma
1 tk citromlé
Elkészítés
1
Négyszínű paprikás szósz: Pirítsuk meg az apróra vágott hagymát egy kis vajon. Adjuk hozzá a borsot és pároljuk illatosra. Öntsük hozzá a főzőtejszínt, végül főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik a szósz.
2
Gombaszósz: Szeleteljük fel a gombát, a hagymát pedig vágjuk apróra. Olvasszuk fel a vajat a serpenyőben és pároljuk meg rajta a hagymát. Adjuk hozzá a lisztet, majd süssük pirosra. Öntsük a besamelre a főzőtejszínt, adjuk hozzá a gombát, babérlevelet, sót és fűszereket, hogy még ízletesebb legyen. Tipp: Vaj helyett akár a steak megmaradt zsírjából is készíthetjük a besamelt.
3
Áfonyaszósz: Melegítsük fel a vajat egy serpenyőben, adjuk hozzá az áfonyadzsemet és a szegfűszeget, majd kavargassuk, míg összeáll. Vegyük ki a szegfűszeget és dolgozzuk össze a szószt ízlés szerint.
4
Szilvaszósz: Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőn, adjuk hozzá a lekvárt és olvasszuk fel. Tegyük bele a főzőkrémet, adjunk hozzá egy csipet fahéjat és főzzük, amíg össze nem áll.
5
Fűszeres vaj: Hagyjuk megpuhulni a vajat. Közben vágjuk apróra a fűszereket. Választhatunk kakukkfüvet vagy más fűszernövényeket is. Keverjük össze a vajat a fűszernövényekkel, sóval, citromlével, majd csomagoljuk fóliába, vagy tegyük kis tálkákba. Tegyük a hűtőbe legalább három órára.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4