Receptek Főételek Tészta Szlovák juhtúrós sztrapacska

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

50 dkg liszt

1 kg burgonya

3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

10 dkg szalonna (császár)

20 dkg juhtúró

Leírás

Az olajon kisütjük az apróra vágott füstölt szalonnát. A burgonyát lereszeljük, vagy zöldség-darálon ledaráljuk. Összekeverjük a tojással, sóval, borssal, kurkumával, liszttel, míg keményebb nokedli tésztát nem kapunk. Bő, forró, sós vízben főzzük, amíg a nokedlik fel nem jönnek a víz színére. Ne főzzük túl, mert elázik. Inkább kevesebbet tegyünk egyszerre a vízbe. A galuskákat a szalonnazsiradékba keverjük. Hozzáadjuk a tejfölös juhtúrót, és ezzel is elkeverjük. Sütőben jól átmelegítjük.A tetejére aki szereti, tehet még kaprot.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4