Receptek Főételek Tészta Szlovák juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
50 dkg liszt
1 kg burgonya
3 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
10 dkg szalonna (császár)
20 dkg juhtúró
Leírás
Az olajon kisütjük az apróra vágott füstölt szalonnát. A burgonyát lereszeljük, vagy zöldség-darálon ledaráljuk. Összekeverjük a tojással, sóval, borssal, kurkumával, liszttel, míg keményebb nokedli tésztát nem kapunk. Bő, forró, sós vízben főzzük, amíg a nokedlik fel nem jönnek a víz színére. Ne főzzük túl, mert elázik. Inkább kevesebbet tegyünk egyszerre a vízbe. A galuskákat a szalonnazsiradékba keverjük. Hozzáadjuk a tejfölös juhtúrót, és ezzel is elkeverjük. Sütőben jól átmelegítjük.A tetejére aki szereti, tehet még kaprot.  
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4