Hozzávalók
30 dkg cukor
1 csipet fahéj
1 csipet szegfűszeg
1 dl rum
1 kg szilva
Leírás
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk. A szilvát tiszta, rummal kiöblített üvegekbe rétegezzük és minden rétegre szórunk, 1 evőkanál cukrot és egy kevés őrölt fahéjat. Az üveg tetejét, cukor zárja. Az üvegeket háromnegyedig felöntjük forró vízzel (mert majd a szilva is levet enged elvileg), majd forró vízben, egy lábasban, takaréklángon, 5 percig dunsztoljuk. A lábasban hagyjuk kihűlni, majd a kamrába tesszük az üvegeket.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4