Receptek Főételek Tészta Szezámmagos kenyér

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 dl tej

2 dl víz

10 dkg vaj

1 darab élesztő

1 kanál méz

10 dkg szezámmag

1 kg átszitált liszt

Leírás

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a mézet és az élesztőt. Hagyjuk megkelni (5-6 perc). Ezt követően, hozzáadunk minden mást is, még a szezámmag felét is. A tésztát 3/4 órát kelesztjük. Ezután még egyszer átgyúrjuk és kettéosztjuk. Két hosszúkás cipót készítünk belőle úgy, hogy kinyújtjuk nagyjából téglalap alakúra, mind a négy oldalát behajtjuk, majd feltekerjük. Negyed órát még kelesztjük. Az újra kelt kenyeret lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a szezámmaggal és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, hőlégkeverésen, majd azonnal csökkentjük a hőt, 170 fokra. Ezen fél óra alatt, szép pirosra sütjük a kenyérkéinket.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4