Receptek Főételek Húsos ételek Vörösboros marharagu
Önnek készítette

Zoli

Hozzávalók
1 kg marha hús (kockára vágva)
150 g hagyma (durvára vágott)
100 g répa
50 g zeller
50 g petrezselyem gyökér
5 darab fokhagyma
100 g szalonna
bors
500 ml vörösbor
200 ml víz
A töltelékhez
50 g vaj
50 g répa (karikára vágott)
50 g zeller
50 g hagyma
petrezselyem levél
Elkészítés
1
Tegyük a szalonnát egy nyeles serpenyőbe. Adjuk hozzá a zsírt, ha a szalonna zsírja már kisült. Sózzuk-borsozzuk meg a húst minden oldalról, majd hirtelen süssük ki.
2
Vegyük ki a húst a serpenyőből, dinszteljük aranyszínűre a hagymát, majd adjuk hozzá a gyökérzöldségeket és süssük őket arany barnára, végül adjunk hozzájuk fokhagymát.
3
Tegyük vissza a húst a serpenyőbe és öntsük mellé a vörösbort. Süssük lassú tűzön, amíg az alko hol elpárolog, majd adjunk hozzá vizet, fedjük le a serpenyőt és pároljuk puhára.
4
A töltelék elkészítéséhez olvasszunk vajat a serpenyőben, süssük a hagymát és a zöldségeket aranyszínűre. Sózzuk-borsozzuk és keverjük össze az aprított petrezselyemmel.
5
A párolt húst tálban, a ropogósra sült zöldségkörettel együtt tálaljuk. Rizzsel vagy baguettel is fogyaszthatjuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4