Receptek Desszertek Vera barátszerző, mini habcsókjai

Hozzávalók

4 darab tojás (fehérje)
200 g kristálycukor
1 darab citrom
2 kanál keményítő
250 habtejszín (min. 30%-os)
80 g mascarpone
50 g eper
50 g szeder
50 g málna
porcukor (a szóráshoz)
mentalevél (a díszítéshez)

Elkészítés

1

Tegyük egy keverőtálba a tojásfehérjéket egy csipet sóval. A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a cukrot, a kukoricakeményítőt és két evőkanál citromlevet. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2

A tojásfehérjét töltsük habzsákba, és nyomjunk belőle kerek, 3 cm magas halmokat. Minden halom tetején legyen egy kis gödröcske. A tepsit tegyük 120°C fokra előmelegített sütőbe 60-80 percre. Ez után vegyük le a hőfokot 80°C fokra, és süssük tovább 90 percig. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és hagyjuk kihűlni.

3

Amíg kihűl, készítsük el a tejszínhabot. Helyezzük a keverőtálat 20 percre a hűtőbe. Tegyünk ugyanígy a tejszínnel és a mascarpónéval is. A habtejszínt a lehűtött keverőtálban kb. 40 másodperc alatt verjük fel. Adjuk hozzá a mascarpónét, és verjük további 20 másodpercig, amíg megdermed.

4

A habzsák segítségével töltsük meg a tortácskák tetejét a tejszínhabbal. Díszítsük fel eperrel, szederrel és málnával. Szórjuk meg porcukorral, és helyezzünk rá mentaleveleket!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4