Receptek Főételek Húsos ételek Tomi hamburgerei a lelkes rajongóknak
Önnek készítette

Tomi

Hozzávalók

Hamburger

500 g darált marhahús

4 darab császárzsemle

1 marék petrezselyem

1 darab mogyoróhagyma

só és bors

4 darab tojás

1 marék uborka

2 darab kalifornia paprika (piros és sárga)

méz

tökmag

Szósz

100 g majonéz

1 csomag újhagyma

50 g csemegeuborka

1 tk cukor

só és bors

Elkészítés

1

Húspogácsa: A finomra vágott petrezselymet és mogyoróhagymát egy tálban keverjük össze a darált hússal és feketeborssal. Formázzunk belőle közepes méretű húspogácsákat. Helyezzük 200-230°C fokra előmelegített grillsütőre. A húspogácsákat csak akkor sózzuk, amikor már majdnem teljesen átsültek! (Ha korábban adjuk hozzá a sót, kiszárítja a húst.) Miután elkészült tegyük félre a húsokat pár percre.

2

Feltét: Mossuk meg a rukkolát, majd hagyjuk megszáradni. Vágjuk fel csíkokra a paprikákat, és grillezzük meg. Vágjuk fel a császárzsemléket. Keverjük össze a mézet sóval, és kenjük meg vele a zsemlék tetejét. Helyezzük a megkent felével a grillre, amíg aranybarnára nem pirulnak. A zsemle másik felét is helyezzük a grillre. Serpenyőben süssünk tükörtojásokat, ügyelve arra, hogy a sárgája folyós maradjon.

3

Szósz: A felszeletelt zöldhagymát keverjük össze egy tálban a felkarikázott csemegeuborkával és a majonézzel. Sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá 1 evőkanál cukrot, majd tegyük a hűtőbe.

4

Kenjük meg a zsömléket a szósszal, és helyezzük rá a zöldségeket. A következő sorrendet javasoljuk: alulra kerüljön a hús, utána a grillezett paprika, a tojás és végül a rukkola. Tegyük rá a karamellizált mézes tetejű zsömlét. Végül díszítsük tökmaggal!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4