Receptek Főételek Húsos ételek Töltött paprika paradicsomszósszal
Hozzávalók
300 g rizs
4 darab paprika (közepes méretű)
250 g darált marhahús
2 kanál majoranna
1 darab tojás
1 tk só és bors
750 ml paradicsomszósz
500 ml víz
cukor (ízlés szerint)
Fűszeres változathoz
2 gerezd fokhagyma
1 fej hagyma
1 darab chili paprika
Elkészítés
1
Vágjuk le a paprikák tetejét és távolítsuk el a magházat.
2
Keverjük össze egy tálban a darált marhahúst, a főtt rizset, a majorannát, a sót és a borsot. Használhatunk hozzá kanalat, vagy akár a kezünket is. A fűszeres változathoz adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a chilit és az összetort fokhagymát is.
3
Töltsük meg a paprikákat a keverékkel.
4
Öntsünk vizet egy fazékba, adjunk hozzá cukrot, borsot, ízesítsük fűszerekkel. Várjuk meg, amíg a víz felforr, majd tegyük bele a paprikákat és kis lángon főzzük 10-15 percig.
5
Tálaljuk paradicsomszósszal, kenyérrel vagy főtt burgonyával.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4