Receptek Főételek Húsos ételek Robi elsőrandis tapasa

Hozzávalók

Tortilla chips avokádó mártással
1 zacskó tortilla chips
2 darab avokádó
8 darab koktélparadicsom
olívaolaj
1 kanál koriander
kanál chili paprika
őrölt fekete bors
Tortilla paradicsommal, babbal, csirkével, avokádó
4 darab tortilla
2 darab csirkemell
8 darab koktélparadicsom
1 doboz vörösbab konzerv
2 doboz tejföl
3 kanál sűrített paradicsom konzerv
kanál kígyóuborka (kockázott)
bögre friss petrezselyem
4 darab jégsaláta
1 darab citrom
1 tk kristálycukor
1 kanál balzsamecet
olívaolaj
őrölt fekete bors
fogpiszkáló
Pirított bagett Prosciutto di Parma sonkával, Spanony Chorizo kolbásszal, és Camambert sajttal
500 g bagett
125 g krémsajt
1 üveg narancslekvár
70 g pármai sonka
225 g parasztkolbász
250 g camembert
190 g pesto
1 üveg narancslekvár

Elkészítés

1

PIRÍTOTT BAGETT PROSCIUT TO DI PARMA SONK ÁVAL, SPANYOL CHORIZO KOLBÁSSZAL ÉS CAMEMBERT SAJTTAL: A bagettet apró szeletekre vágjuk, majd 5 percre 180 °C fokra előmelegített sütőbe helyezzük. Az átsült bagettszeleteket kivesszük a sütőből és megvárjuk, amíg kihűlnek. A szeletek harmadára pesto szószt kenünk, amire pármai sonkát helyezünk. A következő harmadra narancslekvárt és camembert sajtot teszünk. Az utolsó harmadra pedig sajtkrém és néhány szelet chorizo kolbász kerül.

2

AVOKÁDÓ MÁRTÁS: Az avokádót hámozzuk meg, kockázzuk fel és egy kevés citromlével egy mixerben pürésítsük. Keverjünk bele 8 apróra kockázott koktélparadicsomot, finomra vágott csilit, sót és friss koriandert. A mártás egy része a tortillába kerül, míg a többit a chipsekhez tálaljuk.

3

TORTILL A PARADICSOMMAL, BABBAL, CSIRKÉVEL ÉS AVOKÁDÓ MÁRTÁSSAL A tenyerünkkel puhítsuk meg kissé a csirkemelleket. Egy citrom lereszelt héját keverjük össze sóval, majd dörzsöljük be vele a csirkemellet. Serpenyőben, olívaolajon süssük aranybarnára. Amikor kihűlt, vágjuk a húst csíkokra. A vörösbabos salsához egy mixerben daráljunk össze 6 koktélparadicsomot, a lecsepegtetett és áttört vörösbabot, a paradicsompürét, majd ízesítsük cukorral, balzsamecettel, sóval és borssal. Ügyeljünk arra, hogy a salsa állaga minél krémesebb legyen! A salátához keverjük össze a frissen vágott petrezselymet egy kevés citromlével, olívaolajjal és egy csipet sóval, majd öntsük a felkockázott uborkára. A tortillákat vékonyan kenjük be olívaolajjal, tegyünk rá egy-egy csíkot a salsából és az avokádó mártásból, helyezzünk rá csirkemellcsíkokat, salátaleveleket, néhány kanál uborkasalátát, végül 3 kanál tejfölt. Csavarjuk fel a tortillákat, szúrjunk bele egyenlő távolságra 5 fogpiszkálót, vágjuk fel közöttük a tortillát 5 egyenlő részre, végül pihentessük az egészet egy órán át a hűtőben!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4