Receptek Előételek Hideg előételek Répás-lencsés szendvicskrém

Hozzávalók

1 tk currypor

1,5 csésze vöröslencse (alaposan megmosva)

2 csésze víz

¼ csésze dió

¼ csésze korianderlevél

2 kanál tahini

2 tk citromlé

1 gerezd fokhagyma

¾ tk őrölt koriander

¾ tk tengeri só

½ tk őrölt kömény

cayenne bors

őrölt fekete bors

petrezselyem

tökmag

olivaolaj

Leírás

„A szendvicskrém egyedülálló összetételének köszönhetően nemcsak finom, hanem rendkívül egészséges tízórait kapunk. Sok rostot, minőségi növényi fehérjét és zsírt tartalmaz, ezért nagyszerűen megtelít” – értékeli a receptet Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértő.A sárgarépa rendkívül jótékony hatással van az immunrendszerre, mivel szelén, A-, C-, D-, E- és K-vitamin, B-vitaminok és béta-karotin jelentős forrásaként tartjuk számon. A dióban található növényi zsíroknak köszönhetően a zsírban oldódó összes vitamin felszívódik. A curry a szív, az agy és az ízületek számára igen hasznos kurkumát tartalmaz. Segít az artritisz és az Alzheimer-kór elleni küzdelemben. A lencse a többi hüvelyes zöldséghez hasonlóan szuperélelmiszernek számít. Fehérjékben, komplex szénhidrátokban, rostokban, kalciumban, foszforban, vasban, A-, C- és E-vitaminban, B-vitaminokban, folsavban gazdag. Nem tartalmaz zsírt, megtelít, a szervezetet ellátja a szükséges energiával.

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Béleljünk ki egy nagyobb tepsit sütőpapírral.

2

Tegyük a tepsire a felszeletelt répát, öntsük le egy evőkanál olívaolajjal, szórjuk meg a curry porral és ízesítsük tengeri sóval, fekete borssal.

3

Süssük a répát 25-30 percig, vagy addig, amíg aranybarnára sül.

4

Közben tegyük a lencsét egy serpenyőbe egy kevés vízzel. Forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőmérsékletet. Vegyük le a fedőt és további 10-15 percig pároljuk, időnként megkavarva. A felesleges vizet öntsük le róla.

5

Tegyük egy nagyobb serpenyőbe a diót, közepes lángon pirítsuk 5-7 percig. Időnként kavarjuk meg, nehogy odaégjen, majd tegyük félre.

6

Tegyük a robotgépbe a sült répát, egy evőkanál olívaolajat, a főtt lencsét és a fűszereket. 1-2 perc alatt dolgozzuk simára. Ha szükséges, időnként állítsuk meg a robotgépet és szedjük le az oldalára tapadt zöldségdarabokat.

7

Adjuk hozzá a krémhez a pirított diót, ügyeljünk arra, hogy a dió ne keveredjen el teljesen a krémmel, úgy, hogy darabos maradjon. Ízlés szerint fűszerezzük tengeri sóval és fekete borssal.

8

Kanalazzuk a krémet egy szervírozó tálba, fűszerezzük friss korianderlevéllel, petrezselyemmel és tökmaggal. Köretként keksszel, friss zöldségekkel vagy meleg pitával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4