Receptek Főételek Húsos ételek Székelykáposzta babérlevéllel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tejföl
1 darab paradicsom
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 darab húsleveskocka
15 dkg rizs
1 kg füstölt csülök (kicsontozott)
3 darab babérlevél
1 darab zöldpaprika
2 kg savanyú káposzta
10 dkg császárszalonna
1 doboz kaliforniai paprika
30 dkg sertés lapocka

Leírás

A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát, a paradicsommal. Víz hozzáadásával, 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst, a pritamint és a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel és 1-1 késhegynyivel, a többi fűszerből. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd felforraljuk. Letakarva, 35-40 percig, takarékon főzzük. Levesszük a tűzről és 20 percig állni hagyjuk. Kis tálkában tejfölt és friss, fehér kenyeret kínálunk hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4