Receptek Főételek Húsos ételek Székelykáposzta babérlevéllel
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 dl tejföl
1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej hagyma
1 darab leveskocka
15 dkg rizs
1 kg csülök (kicsontozott)
3 darab babérlevél
1 darab zöldpaprika
2 kg savanyú káposzta
10 dkg császárhús
1 doboz pritamin paprika
30 dkg sertés lapocka
Leírás
A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát, a paradicsommal. Víz hozzáadásával, 25 percig pároljuk. Beletesszük a káposztát, a forró vízben megmosott rizst, a pritamint és a leveskockát. Fűszerezzük 1 kávéskanál sóval, 1-1 evőkanál édes és erős paprikával, 3 babérlevéllel és 1-1 késhegynyivel, a többi fűszerből. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje az ételt, majd felforraljuk. Letakarva, 35-40 percig, takarékon főzzük. Levesszük a tűzről és 20 percig állni hagyjuk. Kis tálkában tejfölt és friss, fehér kenyeret kínálunk hozzá.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4