Receptek Főételek Húsos ételek Székelykáposzta 2
Hozzávalók
1 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kanál liszt
1 l víz
450 g tejföl
2 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
3 darab vöröshagyma
½ dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 darab paprika
70 dkg sertéscomb
1 mk pirospaprika
1 kg savanyú káposzta
Leírás
A húst megmossuk, megtöröljük, felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot és paprikát ugyancsak feldaraboljuk. A zsiradékban a hagymát aranyszínűre dinszteljük, majd rádobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd összerottyantjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük, majd paprikával, sóval borssal fűszerezzük. Kevés vizet öntünk hozzá, azután lefedve, közepes tűznél párolni kezdjük. A káposztát szűrőben kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, és kiszedjük belőle a babérlevelet, egész borsot, mert nem szeretünk ráharapni. Ha a hús félig megpuhult, beletesszük a káposztát, alaposan átkeverjük, és felöntjük kb. 1 liter vízzel, majd fedő alatt addig főzzük, míg minden megpuhul. A tejfölben elkavarjuk a lisztet, ízesítjük piros paprikával és borssal, majd behabarjuk vele a káposztát. Tálaláskor, még külön tejfölt is kínálhatunk vele.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4