Receptek Italok Alkoholmentes Szegfűborsos cseresznye szörp

Hozzávalók

3 kg cseresznye
1 csomag szegfűbors
kristálycukor

Elkészítés

1

A cseresznyét kimagozzuk és felrakjuk főni a szájízünknek megfelelő cukor mennyiséggel. Szárazon egy forró serpenyőben lepirítjuk a szegfűborsot, hogy az aromák még intenzívebbek legyenek.

2

Becsomagoljuk egy gézlapba, spárgával összekötjük és beledobjuk főni a cseresznyés alapba.

3

Miután kellően besűrűsödött a szörpünk, kiszedjük belőle a szegfűborsos csomagot és leturmixoljuk, majd átpasszírozzuk. Kiforralt üvegekbe töltjük és dunsztolva kihűtjük.

4

Ha nagyon nagy mennyiség lett és nem vagyunk biztosak a tartósításban, nyugodtan fagyasszuk le!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4