Receptek Levesek Szeder leves
Hozzávalók
4 kanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg cukor
1 darab citrom
3 dl tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet szegfűszeg
50 dkg szeder
Leírás
A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük főni és felére beforraljuk, majd leszűrjük). A citrom levét kicsavarjuk. A gyümölcsöt átválogatjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral, húsz percig főzzük. Amíg a gyümölcs fő, a tejszínt a liszttel csomómentesre elkeverjük. A húsz perc elteltével, a tejszínhez fokozatosan adunk a még meleg levesből, elkeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk. Együtt átforraljuk és kihűtjük, majd ha szükséges, ízlés szerint cukrot, vagy citromlevet adva hozzá, utánaízesítjük. Amennyiben a kész levest szitán áttörjük, ragyogó krémlevest kapunk, amelyet tálaláskor tejszínhabbal díszíthetünk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4