Receptek Levesek Szeder leves

Hozzávalók

4 kanál finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 darab citrom
3 dl tejszín
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
50 dkg szeder

Leírás

A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük főni és felére beforraljuk, majd leszűrjük). A citrom levét kicsavarjuk. A gyümölcsöt átválogatjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral, húsz percig főzzük. Amíg a gyümölcs fő, a tejszínt a liszttel csomómentesre elkeverjük. A húsz perc elteltével, a tejszínhez fokozatosan adunk a még meleg levesből, elkeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk. Együtt átforraljuk és kihűtjük, majd ha szükséges, ízlés szerint cukrot, vagy citromlevet adva hozzá, utánaízesítjük. Amennyiben a kész levest szitán áttörjük, ragyogó krémlevest kapunk, amelyet tálaláskor tejszínhabbal díszíthetünk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4