Receptek Levesek Szeder leves

Hozzávalók

4 kanál liszt

1 csomag vaníliás cukor

10 dkg cukor

1 darab citrom

3 dl tejszín

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet szegfűszeg

50 dkg szeder

Leírás

A szegfűszegből, az egész fahéjból és a citrom vékonyan lehámozott héjából redukciót főzünk. (Kb. egy dl vízben az anyagokat feltesszük főni és felére beforraljuk, majd leszűrjük). A citrom levét kicsavarjuk. A gyümölcsöt átválogatjuk, folyó víz alatt megmossuk, majd fél liter vízben a redukcióval és a cukorral, húsz percig főzzük. Amíg a gyümölcs fő, a tejszínt a liszttel csomómentesre elkeverjük. A húsz perc elteltével, a tejszínhez fokozatosan adunk a még meleg levesből, elkeverjük, majd az egészet a leveshez adjuk. Együtt átforraljuk és kihűtjük, majd ha szükséges, ízlés szerint cukrot, vagy citromlevet adva hozzá, utánaízesítjük. Amennyiben a kész levest szitán áttörjük, ragyogó krémlevest kapunk, amelyet tálaláskor tejszínhabbal díszíthetünk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4