Receptek Desszertek Sütést igénylő Sütőtökös pite karamellizált dióval

Hozzávalók

1 darab hokkaido tök (kisebb)
200 g finomliszt
3 darab tojás
180 g nádcukor
250 ml főzőkrém
1 kanál őrölt fahéj
1 tk őrölt szerecsendió
1 tk mézes fűszerkeverék
A tetejére
150 g dió
3 kanál méz

Leírás

„Ősszel egyre kevesebb a friss gyümölcs és zöldség, amelyek a vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. A szezon fő összetevője a sütőtök. A rendkívül finom zöldség, amelyek kompenzálja a sokszínűséget. A színezékek, amelyek a sütőtök gyönyörű színét adják, rákellenes hatásúak. Ehhez számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak az immunrendszer erősítéséhez. A sütőtök a sütés után nem veszít a minőségéből, éppen ellenkezőleg – szervezetünk az értékes ásványi anyagokat jobban fel tudja használni a hőkezelés után. Így egy sütőtökös kalács nemcsak nagyszerű, de egészséges finomság is” – dicséri a sütőtökös kalácsot Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértő.

Elkészítés

1

Mossuk meg a tököt, szeleteljük fel és héjával együtt süssük meg.

2

Keverjük össze a fahéjjal, szerecsendióval és a fűszerkeverékkel.

3

Verjük fel a tojást a cukorral, adjunk hozzá 100 ml főzőkrémet, a tököt és a lisztet. Keverjük simára.

4

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük egy sütőformába a sütőpapírt és öntsük bele a tésztát. Süssük 15 percig.

5

Vegyük le a hőmérsékletet 175 fokra és süssük további 40 percig.

6

Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót és adjunk hozzá mézet.

7

Amikor a mézes-diós keverék karamellizálódott, óvatosan öntsük a pite tetejére.

8

Tálaljuk tejszínhabbal és szórjuk meg fahéjjal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4