Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
„Ősszel egyre kevesebb a friss gyümölcs és zöldség, amelyek a vitaminok és ásványi anyagok természetes forrása. A szezon fő összetevője a sütőtök. A rendkívül finom zöldség, amelyek kompenzálja a sokszínűséget. A színezékek, amelyek a sütőtök gyönyörű színét adják, rákellenes hatásúak. Ehhez számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak az immunrendszer erősítéséhez. A sütőtök a sütés után nem veszít a minőségéből, éppen ellenkezőleg – szervezetünk az értékes ásványi anyagokat jobban fel tudja használni a hőkezelés után. Így egy sütőtökös kalács nemcsak nagyszerű, de egészséges finomság is” – dicséri a sütőtökös kalácsot Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértő.
Mossuk meg a tököt, szeleteljük fel és héjával együtt süssük meg.
Keverjük össze a fahéjjal, szerecsendióval és a fűszerkeverékkel.
Verjük fel a tojást a cukorral, adjunk hozzá 100 ml főzőkrémet, a tököt és a lisztet. Keverjük simára.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Tegyük egy sütőformába a sütőpapírt és öntsük bele a tésztát. Süssük 15 percig.
Vegyük le a hőmérsékletet 175 fokra és süssük további 40 percig.
Egy serpenyőben pirítsuk meg a diót és adjunk hozzá mézet.
Amikor a mézes-diós keverék karamellizálódott, óvatosan öntsük a pite tetejére.
Tálaljuk tejszínhabbal és szórjuk meg fahéjjal.