Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
40 dkg liszt
1,5 dl tej
2 kanál cukor
2 kanál tejföl
13 dkg vaj
2 darab tojás sárgája
8 dkg porcukor (+ 2 kanál a töltelékbe)
2 dkg élesztő
3 marék darált dió
1 darab sütőtök
Leírás
Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos tejben, és 2 kanál cukrot adunk hozzá, majd hagyjuk felfutni. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a porcukrot, margarint, a tojássárgáját, tejfölt és a sót. Ha felfutott az élesztő, akkor a tálba öntjük, és elkezdjük összedolgozni a tésztát. Ha összeállt a tészta, akkor 2 egyenlő részre veszem, és cipóalakúra formázom, majd hagyom pihenni, 30 percet. Konyharuhával letakarom. Ezután téglalap alakúra nyújtjuk, kb. 0.5 centiméteresre. Rákenem a tölteléket, és a széleket visszahajtva feltekerem. Fontos, hogy a csavarás vége, alul legyen. Olajozott-morzsázott tepsire teszem, és a tetejét egész tojással lekenem. Oldalait hurkapálcikával, vagy villával megszurkálom. Langyos helyen hagyom, 30 percig. 160 fokos, előmelegített sütőben megsütjük. Töltelék: A sütőtököt hámozzuk meg, és magozzuk ki. Rakjuk bele egy tepsibe, és locsoljuk meg mézzel, valamint kevés olajjal, majd rakjuk sütőbe. 170 fokon süssük meg. Ha megsült, pépesítsük le, majd keverjük el porcukorral és darált dióval. Annyi diót adjunk hozzá, hogy masszív tölteléket kapjunk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4