Receptek Desszertek Sütést igénylő Sütőtökkrémleves rozmaringgal

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 fej vöröshagyma

1 csipet fehérbors

1 l húsleves

3 kanál méz

1 csipet ételízesítő

1 szál rozmaring (5-6 cm)

300 ml főzőtejszín

½ darab tök

Leírás

A tököt megtisztítjuk, daraboljuk, majd sütőben megsütjük. Ha megsült a tök, húsát kanállal kikaparjuk, és lábosba tesszük. Ízlés szerinti mennyiségű húslevest adunk hozzá, de arra ügyeljünk, hogy túl híg se legyen a leves! Megtisztítunk egy hagymát, darabokra vágjuk, és a leveshez adjuk. A rozmaringszálat is hozzáadjuk, és őrölt fehérborssal, sóval fűszerezünk. Állandó kevergetés mellett, rövid ideig főzzük, amíg a folyadék a tökpürével jól elkeveredik. 5-6 perc múlva, botmixerrel pürésítjük a tököt. A hagymát és a zsenge rozmaringszálat szintén.   Hozzáadjuk a főzőtejszínt, és fűszerezünk, ha szükséges. A levest szitán átszűrjük, hogy még krémesebb lehessen

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4