Receptek Előételek Meleg előételek Sült zöldségek Halloweenre
Hozzávalók
2 darab édesburgonya
2 darab burgonya
4 darab répa
3 darab cékla
2 kanál olaj
1 csipet
2 tk rozmaring
1 gerezd fokhagyma
1 csomag krémsajt
8 darab szegfűszeg
Leírás

„Ez a recept egy remek ötlet, és nagyszerű módja annak, hogy tanítsuk meg a gyermekeket, hogy pozitívan álljanak hozzá a zöldségekhez” – mondja Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértő. „Felhívnám a figyelmet a benne megtalálható karotin tartalomra, amit A-provitaminnak is neveznek. Ebből a szervezet A-vitamint termel, ami nemcsak a gyermekek számára fontos az összes sejt megfelelő növekedéséhez, de az erős immunitáshoz és a jó látáshoz is kell. A testben a hőkezelésnek köszönhetően a béta-karotin tökéletesen felszívódik. Az édesburgonya esetében a B6-vitaminra hívnám fel a figyelmet, ami nagyon korlátozottan fordul elő a növényi élelmiszerekben. A gyermekek számára a B6-vitamin kulcsfontosságú a megfelelő mentális fejlődés szempontjából, és a hiánya lassabb fejlődést okozhat.

Elkészítés
1
Mindkét fajta burgonyát vágjuk szeletekre és forró vízben főzzük 5 percig. Főzzük meg a répát és a céklát is.
2
Vágjunk késsel "arcokat" a burgonyaszeletekre.
3
Vágjunk ki a zöldségekből boszorkánykalap formákat.
4
Készítsünk "szemeket" a répából.
5
Tegyük tepsire a zöldségeket, öntsünk rá olajat, fűszerezzük, majd a fokhagymával együtt süssük 200 fokon süssük egy órán keresztül.
6
A paprikákat vágjuk félbe, majd töltsük meg krémsajttal.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4