Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
„Ez a recept egy remek ötlet, és nagyszerű módja annak, hogy tanítsuk meg a gyermekeket, hogy pozitívan álljanak hozzá a zöldségekhez” – mondja Zuzana Pavelková Šafářová táplálkozási szakértő. „Felhívnám a figyelmet a benne megtalálható karotin tartalomra, amit A-provitaminnak is neveznek. Ebből a szervezet A-vitamint termel, ami nemcsak a gyermekek számára fontos az összes sejt megfelelő növekedéséhez, de az erős immunitáshoz és a jó látáshoz is kell. A testben a hőkezelésnek köszönhetően a béta-karotin tökéletesen felszívódik. Az édesburgonya esetében a B6-vitaminra hívnám fel a figyelmet, ami nagyon korlátozottan fordul elő a növényi élelmiszerekben. A gyermekek számára a B6-vitamin kulcsfontosságú a megfelelő mentális fejlődés szempontjából, és a hiánya lassabb fejlődést okozhat.
Mindkét fajta burgonyát vágjuk szeletekre és forró vízben főzzük 5 percig. Főzzük meg a répát és a céklát is.
Vágjunk késsel "arcokat" a burgonyaszeletekre.
Vágjunk ki a zöldségekből boszorkánykalap formákat.
Készítsünk "szemeket" a répából.
Tegyük tepsire a zöldségeket, öntsünk rá olajat, fűszerezzük, majd a fokhagymával együtt süssük 200 fokon süssük egy órán keresztül.
A paprikákat vágjuk félbe, majd töltsük meg krémsajttal.