Receptek Főételek Húsos ételek Sült kacsa narancságyon
Hozzávalók
1 egész kacsa
1 fej hagyma
3 szál répa
1 szál petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 darab babérlevél
2 ág kakukkfű
2 ág rozmaring
2 darab narancs
2 tk
1 tk őrölt fekete bors
A tortillához
500 g burgonya
175 g liszt
1 csipet
Elkészítés
1
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra. Vágjuk fel a hagymát, a répát és a petrezselymet.
2
Tegyük a zöldségeket, a fűszernövényeket és a fokhagymát egy nagyobb tál aljára
3
Mossunk meg egy narancsot, vágjuk félbe és tegyük a kacsába.
4
A másik narancsot facsarjuk ki, a levét öntsük a kacsára. Adjunk hozzá sót, borsot, a kacsa belsejét is fűszerezzük meg. Tegyük a kacsát az előmelegített sütőbe kb. 2,5 órára. 90 perc után távolítsuk el róla a zsírt, ezt ismételjük meg 15 percenként. Miután ropogós aranybarnára sült, vegyük ki a tálból és tálalás előtt hagyjuk hűlni 10 percig. Burgonyával vagy tortillával tálaljuk.
5
A tortillához főzzük meg a burgonyát héjával együtt. Miután kihűlt, hámozzuk és szeleteljük. Keverjük össze a liszttel és sóval, majd dolgozzuk össze a tésztát. Vágjunk belőle kisebb darabokat, ezeket nyújtsuk ki (mint a palacsintát), majd süssük meg mindkét oldalát serpenyőben. Miután elkészült, tegyünk rá egy kis libazsírt vagy süssük még egy kis olajon.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4