Receptek Főételek Húsos ételek Sült csirkecomb naranccsal és répával
Hozzávalók
2 darab csirkecomb
8 darab répa
1 tk kakukkfű
1 darab narancs leve
1 csipet szerecsendió
1 csipet
50 g vaj
1 kanál olaj
2 szál kakukkfű
1 adag kömény
1 adag szezámmag
Leírás

Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „A zöldségek közül a legédesebb a sárgarépa, ezért biztos, hogy a gyerekek megeszik. Bátran elkészítheti vajon is.  A sárgarépa A-provitamint tartalmaz, melyből a szervezet a  zsírban oldódó A-vitamint állítja elő. Az A-vitamin erősíti a látást, az ellenállóképességet, a csontok növekedését, gyorsítja a gyógyulási folyamatokat és jót tesz a bőrnek. Gyerekeknél ajánlom a só mellőzését, a zöldség már tartalmazza a káliumhoz megfelelő arányú nátriumot.  A szerecsendióval is legyen óvatos, az emésztés elősegítésére ebből elég egy csipetnyi és a felfúvódást is megakadályozza.“

Elkészítés
1
Tegyük egy serpenyőbe a csirkecombot, ízesítsük sóval, öntsünk rá egy kis olajat. Tegyünk rá vajat, köményt, majd süssük 180 fokon 45 percig.
2
Tisztítsuk meg a répát, majd azt is süssük meg olajban.
3
Adjunk hozzá sót, szerecsendiót, kakukkfüvet és vizet.
4
Pároljuk 15 percig.
5
Amikor megpuhult a répa, öntsük le róla a vizet.
6
Adjunk hozzá narancslevet, vajat és süssük tovább a répát.
7
Szórjuk meg szezámmaggal.
8
Tálaljuk együtt a sült csirkecombot és a répát.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4