Receptek Desszertek Sütést igénylő Sült banán mandulás karamellszószban
Hozzávalók
2 darab banán
15 g vaj
50 g barna cukor
2 cl rum
1 kanál mandula (szeletelt)
4 cl kókusztej
Leírás
A barna cukrot olvaszd fel egy serpenyőben közepes hőfokon, és kezdd el karamellizálni. Amikor teljesen megolvasztottad a cukrot, és elkezdett sötétedni, tedd bele a vajat, amellyel fellazítod a sűrű karamellt. Keverd simára.Ezután beleteheted a félbevágott banánt, anélkül, hogy összerántaná a cukrot. Forgasd bele őket a karamellbe. Szórj rá nyers, szeletelt mandulát, ezzel is forgasd át a banánokat. Most a flambírozás következik. Vigyázz, a flambírozás fokozottan tűzveszélyes munkafolyamat! Ha nincs benne gyakorlatod, nem árt egy-két szabályt betartani. A rumot mérd ki egy pohárba vagy kancsóba, és abból öntsd a serpenyőbe, ne az üvegből. Ha előkészültél, öntsd rá a rumot, és gyújtsd be öngyújtóval, ha magától nem gyullad be.A flambírozásnak, ha tálaláskor végzik, a látványossága az egyik szerepe, azonban van egy fontosabb feladata is. Az alkohol elégetése által keletkezett aromaanyagok az ételnek különleges ízt kölcsönöznek. Ezután öntsd le az egészet kevés kókusztejjel, keverd el a cukorsziruppal, hogy az még sűrű öntet állagú legyen. Azonnal, forrón, frissen tálald! Jelentősen fokozható az ízélmény, ha tálaláskor egy gombóc vaníliafagylaltot teszel a banánok mellé.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4