Ha a hűvös napokon nyers zöldségből szeretne salátát készíteni, a táplálkozási szakértőnk azt javasolja, hogy mindig adjon hozzá egy kevés meleg összetevőt. „Hűvös napokon az öltözet nem elég, hanem a belső szerveknek is szükségük a meleg ételre. A nyers zöldségekkel ellentétben, amelyek hűtik a testet, a hús nagyon jó melegítő hatású. Az ilyen saláta kétségtelenül nagyon hosszú ideig megtelít. Ha azonban késő este fogyasztjuk, sőt nagyobb mennyiségben, valószínűleg gondunk lesz az emésztéssel, és az alvásunkat is ronthatja” – mondja Zuzana Pavelková Šafářová. „Különösen ebédhez vagy sportolást követően alkalmas. Az összes makro tápanyagot, azaz szénhidrátot, fehérjét és zsírt is tartalmaz. Egészséges zsírokban gazdag az avokádó. A tojás a marhahúshoz hasonlóan a legmagasabb minőségű fehérje. A salátával fogyasztott steak a B-vitaminoknak és a nagy mennyiségű vasnak köszönhetően határozottan erősebbé teszi a vért. A marhahúsnak számtalan egészségügyi előnye van, viszont a vastagbelet is terheli. Ezért a legmegfelelőbb, ha a húst zöldséggel fogyasztjuk” – fűzi hozzá a szakértő.