Receptek Levesek Spenót kurkumával

Hozzávalók

2 kk tengeri só
10 dkg csicseriborsó liszt
dl víz
1 csipet őrölt fekete bors
½ kk kurkuma
80 dkg friss spenót

Leírás

A spenótleveleket egyesével jól megmossuk, vigyázva, hogy ne törjük össze őket. Amennyire lehetséges, szárítsuk meg. Egy tálban összekeverjük a csicseriborsólisztet a sóval és a kurkumával. Lassanként hozzáadjuk a vizet és simára keverjük. Sűrű tésztának kell lennie, ami könnyen a spenóton marad. Felmelegítjük az olajat. Amikor már jó, egymásra teszünk 5-6 spenótlevelet, belemártjuk őket a tésztába, majd az olajba rakjuk. Telerakjuk a sütőedényt, majd aranyszínűre sütjük. Kiegészítés: ha nem kapunk jó minőségű csicseriborsólisztet, elkészíthetjük sárgaborsólisztből is, de akkor a megadott liszt harmadát finomliszttel helyettesítsük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4