Receptek Előételek Meleg előételek Spárga fokhagyma mártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tej

1 darab citrom

1 dl tejszín

2 kanál margarin

1 csokor spárga

3 kanál átszitált liszt

4 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A spárgát alaposan megmossuk, a végeit levágjuk ( nem a fej részét) és ujjnyi vegamixes vízben, roppanósra pároljuk. A tetejére egy evőkanálnyi margarint dobunk! Fontos, hogy ne főzzük szét! Gyorsan puhul, ezért én villával teszteltem, hogy ne legyen nagyon puha. Ezután szűrő kanállal kiemeljük a vizéből, nem dobjuk ki, mert ez lesz a mártás alapja. Az alaplevet visszatesszük a lángra. A lisztet csomómentesre elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, majd amikor az alaplé főni kezd, hozzáöntjük és folyamatos keverés mellett besűrítjük. Ezután hozzákeverjük még az egy evőkanálnyi margarint. Belepréseljük a fokhagymát és beleszórjuk a felaprított újfokhagyma szárát. Ha szükséges, még sózzuk ízlés szerint. Belefacsarjuk az 1/2 citrom levét. Készen is van!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4