Receptek Főételek Húsos ételek Spagetti parmezánnal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
8 dkg trappista sajt
8 dkg sonka
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
2 darab tojás
25 dkg parmezán

Leírás

A tésztát sós vízben, fogkeményre főzzük. A sonkát vagy bacont kevés olívaolajon megpirítjuk. A tejszínt simára keverjük a tojássárgával, sózzuk, borsozzuk, majd a sajt felét belekeverjük. A megfőtt tésztát leszűrjük, a főzőléből egy keveset félreteszünk. A sonkára rátesszük a tésztát, ráöntjük a tejszínes keveréket, hígítjuk kb. fél dl főzővízzel. Teljesen takaréklángon addig melegítjük-kevergetjük, míg egy kicsit besűrűsödik a mártás, a tésztán. Vigyázni kell, nehogy túlmelegedjen, mert a tojás kicsapódik, rántottaszerűen! Rögtön tálaljuk, megszórva a maradék sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4