Receptek Levesek Sóskaszósz krumpligombóccal

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

25 dkg liszt

½ l tej

3 kanál cukor

50 dkg burgonya

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 kanál zsír

50 dkg sóska (sóskalevél)

Leírás

A sóskát 3 dl tejben csipetnyi sóval megfőzöm. Ha megfőtt a lisztből és a 2 dl tejből készített habarással összefőzöm. A tűzről levéve cukrozom. A krumplit apróra vágom és sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és hagyom kihűlni. Ha kihűlt összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és sóval. Forrásban lévő vízben a kb. 3 dkg-os gombócokat megfőzöm. Ízletesebb lesz a gombóc, ha nem vízben hanem egy hagymás levesben főzöm meg őket. Ehhez 1 fej hagymát zsírban üvegesre pirítok. A tűzről levéve megpaprikázom és a krumpli főzőlevével öntöm fel, ha szükséges még sózom, vagy ha túl sós vízzel hígítom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4