Receptek Levesek Sóskaszósz krumpligombóccal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
25 dkg finomliszt
½ l tej
3 kanál kristálycukor
50 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál zsír
50 dkg friss sóska

Leírás

A sóskát 3 dl tejben csipetnyi sóval megfőzöm. Ha megfőtt a lisztből és a 2 dl tejből készített habarással összefőzöm. A tűzről levéve cukrozom. A krumplit apróra vágom és sós vízben megfőzöm, majd összetöröm és hagyom kihűlni. Ha kihűlt összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és sóval. Forrásban lévő vízben a kb. 3 dkg-os gombócokat megfőzöm. Ízletesebb lesz a gombóc, ha nem vízben hanem egy hagymás levesben főzöm meg őket. Ehhez 1 fej hagymát zsírban üvegesre pirítok. A tűzről levéve megpaprikázom és a krumpli főzőlevével öntöm fel, ha szükséges még sózom, vagy ha túl sós vízzel hígítom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4