Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 dl tejföl
2 kanál étolaj
3 darab tojás
½ kg friss sóska

Leírás

A megtisztított sóskát forró olajban megpároljuk, turmixgépbe tesszük, vagy átpasszírozzuk. 2 deci tejfölben, elkeverünk 2 evőkanálnyi lisztet és 3 tojás sárgáját. Ezt követően, előmelegített lábasban, lassú tűzön forraljuk. Közben, a 2 deci tejfölben elkevert lisztet és tojás sárgáját hozzáöntjük a forrásban levő masszához. Állandó keverés mellett felfőzzük, ízlés szerint sóval, cukorral ízesítjük. Fogyasztható húsfeltéttel főzelékként, de főtt húsok mellé mártásként is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4