Receptek Levesek Sóska krémleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

½ l tej

1 kanál cukor

2 dl tejföl

5 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

3 kanál átszitált liszt

1 kg sóska (sóskalevél)

Leírás

A Mama bio-kertjéből szedett zsenge sóskát jól megmossuk, a száraktól megtisztítjuk, vajon megdinszteljük, majd felengedjük tejjel. Behabarjuk (de a lisztet először szárazon, egy kicsit pirítsuk meg, mert így egészségesebb), majd a 2 dl tejföllel összekeverjük és ezzel ismét behabarjuk. Ezután hozzáöntjük a tejet vagy tejszínt. Csak annyit, hogy ne nagyon sűrű szósz legyen, hanem krémleves állagú. Végül az egészet leturmixolni, hidegen, melegen egyaránt ajánlott, nagyon egészséges és finom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4