Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 dl tej

6 dkg vaj

2 darab tojás sárgája

3 dkg élesztő

50 dkg átszitált liszt

Leírás

A lisztben elkeverjük a sót, majd fél dl tejben megkelesztjük az élesztőt. A tojássárgájákat és az olvasztott vajat elkeverjük a maradék tejben, majd a megkelt élesztővel együtt, a liszthez öntjük. Kemény tésztává dolgozzuk és kelni hagyjuk. Ha megkelt, hosszú rudakat sodrunk, pereceket formálunk és ismét kelesztjük. Vizet forralunk, beletesszük a pereceket, mikor már a víz felszínére jönnek kivesszük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Forró sütőben, hirtelen megsütjük. Mielőtt majdnem készre sülnének, kivesszük és sóból, vízből és kevés lisztből készített, sűrű péppel meglocsoljuk, megkenjük. Épp csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe, hogy a sós kenőcs megszikkadjon rajta.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4