Receptek Főételek Húsos ételek Sonkás, túrós sztrapacska
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest friss tojás
30 dkg liszt
2 dl tejföl
20 dkg sonka (Kométa)
1 kg burgonya
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
8 dkg szalonna (füstölt)
30 dkg juhtúró
Leírás
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a saját zsírjában kisütjük. Amikor még nem pirult meg teljesen, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és együtt készre sütjük. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a liszttel, tojással galuska sűrűségű masszává keverjük, közben a sóval ízesítjük. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk, mint a galuskát, és amikor feljön a víz színére, lapátkanállal kiszedjük. A forró sztrapacskát meglocsoljuk szalonnazsírral, tejföllel, és rámorzsoljuk a túrót. A tetejére a szalonnatepertőt és sonkakockákat rakunk, majd vékonyan felkarikázott metélőhagymát szórunk rá.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4