Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

10 darab Tesco Finest friss tojás

1 fej fokhagyma

40 dkg vöröshagyma

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 kanál pirospaprika

1 kg bab (kisszemű tarka)

1 kg hús (nyers füstölt)

10 dkg árpagyöngy (gersli)

Leírás

A babot és a füstölt húst legalább 4-6 órára be kell áztatni, a tojásokat és az árpagyöngyöt alaposan meg kell mosni, a hagymát és a fokhagymát fel kell aprítani. A felaprított hagymát és fokhagymát az olajon meg kell pirítani egy kuktában. Bele kell keverni a pirospaprikát, és vízzel fel kell engedni. Ezután minden egyéb összetevőt (bab, hús, árpagyöngy, bors, só) bele kell keverni, és annyi vízzel felengedni, hogy 1-2 ujjnyival elfedje az összetevőket. A kuktát le kell zárni, és forrástól számítva 1,5 órán át főzni (ha kinyitás után még nem minden puha, tovább kell főzni). Amikor a kuktát kinyitom, az egész még egy kicsit túl szaftos (ez azért szükséges, hogy ne égjen oda a kukta aljára). A húst felszeletelve, a tojásokat megtisztítva az egészet át kell rakni egy sütésre alkalmas edénybe (tepsi vagy római tál vagy jénai) úgy, hogy alul és felül bab legyen, középen pedig a hús és a tojás. Be kell helyezni az előmelegített sütőbe, és addig kell sütni, amíg a tetején lévő babok kissé megbarnulnak, és a szaft besűrűsödik.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4