Receptek Főételek Húsos ételek Sertésszelet fűszeres szósszal és fehérborral

Hozzávalók

4 darab sertéskaraj
2 kanál vaj
1 kanál finomliszt
1 kanál fűszersó (ízlés szerint)
A szószhoz
2 kanál vaj
2 gerezd fokhagyma
1 kanál finomliszt
1 darab citrom
200 milliliter habtejszín
2 darab szárított kakukkfű
2 csipet
125 milliliter száraz fehérbor
125 milliliter húsleves alaplé

Elkészítés

1

Egy tálban keverjük össze a lisztet a fűszerekkel.

2

Klopfoljuk a húst, szórjunk rá sót és borsot, majd forgassuk a lisztbe.

3

Melegítsünk vajat egy serpenyőben, süssük rajta a hús mindkét oldalát 3-4 percig.

4

A húst tegyük egy tálba, takarjuk le fóliával.

5

A vajat tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát és dinszteljük 2 percig.

6

Adjuk hozzá a lisztet és a bort, forraljuk egy percig, majd tegyük hozzá a habtejszínt és a levesalapot.

7

Főzzük három percig, míg összeáll a szósz. Adjunk hozzá kakukkfüvet, citromlevet, sót és fűszereket.

8

Tegyük a húst a szószba, végül főzzük fel az egészet.

9

Tálaljuk rizzsel vagy tésztával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4