Receptek Főételek Húsos ételek Sertéssült almamártással
Hozzávalók
3 kanál Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 dl víz
3 kanál cukor
6 gerezd fokhagyma
1 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
4 darab alma
1 darab citrom
1 dl tejszín
1 darab paprika
1 csipet őrölt fahéj
1 csokor bazsalikom
1 dl fehérbor
1 mk pirospaprika
2 kanál keményítő
1 csokor snidling
1 kg sertés lapocka
Leírás
A sertéshúst deszkára rakjuk és a lelógó részeket levágjuk róla. A sót kikeverjük a borssal, pirospaprikával és a felaprított zöldfűszerekkel. Bedörzsöljük vele a húst és olajozott tepsibe rakjuk. Mellé rakjuk a felvágott paradicsomot, paprikát, fokhagymát és vöröshagymát. Meglocsoljuk vízzel és letakarjuk alufóliával. Előmelegített sütőben megsütjük, kb.100-120 perc alatt. A végén alufólia nélkül süssük, hogy szép színe legyen. Az almákat meghámozzuk és kockára vágjuk. Vizet forralunk cukorral és belerakjuk az almakockákat. Puhára főzzük, közben fahéjjal és citromlével ízesítjük. A végén, hozzáöntjük a fehérbort és keményítővel sűrítjük. Tejszínnel dúsítjuk. Tálaláskor, a felszeletelt hús alá öntjük a mártást.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4