Receptek Főételek Húsos ételek Sertéskaraj meggymártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 dkg cukor

1 csipet fahéj

1 csipet szegfűszeg

60 dkg sertéskaraj

30 dkg magozott meggybefőtt

1 kanál keményítő

1 dl növényi tejszín

Leírás

A sertéskarajt ujjnyi vastagra szeleteljük. Megsózzuk, borsozzuk és forró olajon, mindkét oldalát megsütjük. A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy mennyire savanyú, cukorral édesítjük. 3-4 percig forraljuk. A tejszínt elkeverjük a keményítővel. 1-2 dl meleg főzőlevet teszünk hozzá és a meggyhez adjuk. A kívánt sűrűség eléréséig, kevergetve főzzük (1-2 perc).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4