Receptek Főételek Húsos ételek Sertéshús hagymával és almával

Hozzávalók

1 kg sertéskaraj
4 fej vöröshagyma
5 darab alma
1 adag
2 kanál étolaj
1 dl víz
2 ág friss rozmaring
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés

1

A sütőt 200˚C-ra előmelegítjük. A húst bedörzsöljük sóval és borssal. Egy nagyméretű serpenyőben olajat melegítünk, beleszórjuk az apróra vágott fokhagymát, rátesszük a húst, és minden oldaláról aranybarnára sütjük.

2

A húst egy hosszúkás tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, mellé rendezzük a felnegyedelt almát és hagymát, az egész fokhagymagerezdeket és rozmaringágakat. Ráöntjük a vizet.

3

Kb. 45 percig sütjük. Közben időnként megforgatjuk az almát és a hagymát, a húst pedig a szafttal locsolgatjuk.

4

Kivesszük a sütőből, alufóliával letakarjuk, és 10 percig állni hagyjuk.

Tesco Magazin / 2020. TAVASZ
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4