Receptek Saláták Savanyú káposzta párolva

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 dl víz

2 kanál cukor

3 kanál zsír

2 darab babérlevél

1 kg savanyú káposzta

1 csipet kapor (friss)

Leírás

A káposztát kevés vízben, 1-szer kimosom és jól kinyomkodom belőle a vizet. A zsírt egy lábasban felolvasztom. Beleteszem a cukrot és aranybarnára karamellizálom. Ráteszem a kinyomkodott káposztát, a csipet sót, babérlevelet és a 4 dl vizet, majd összeforgatom. Kb. 35 percig, fedő alatt párolom, majd utána fedő nélkül, gyakran megkeverve addig párolom, míg az összes vizet el nem forrja. Mire elforrja a vizet, addigra pont megpuhul és enyhén aranybarna színezetet kap a káposzta. Friss kaporral megszórva tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4