Receptek Levesek Sárgaborsókrémleves

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 dl tejszín
8 dl húsleves alaplé (füstölt lé)
15 dkg kocsonyahús (főtt füstölt)
30 dkg sárgaborsó

Leírás

A sárgaborsót pár órára beáztatjuk. Amikor megduzzadt, leöblítjük, és feltesszük főni a füstölt lében, de öntünk mellé még 3-4 dl vizet is. Kíméletesen, kb. 40 percig főzzük, vigyázva, nehogy kifusson. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet, majd rátesszük a hagymát. Kicsit pirulni hagyjuk, ezután levesszük a tűzről és belenyomjuk a tisztított fokhagymát. (Ha valaki szereti, tehet bele ilyenkor kevés fűszerpaprikát is.) Elkeverjük, a leveshez adjuk és besűrítjük. Jól összeforraljuk, majd 40 percig állni hagyjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4