Receptek Levesek Sárgaborsó krémleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 szál sárgarépa

1 dl tejszín

1 fej hagyma

1 dl 20%-os tejföl

1 csipet ételízesítő

20 dkg sárgaborsó

5 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A sárgaborsót és a répát átmostam, majd hideg vízben feltettem főni. A vöröshagymát egészben teszem bele. Lassú tűzön, puhára főzöm. Fűszerezem és közben fokhagymanyomóval, a fokhagymát is hozzáadom. Ha már puha, leveszem a tűzről. Kiszedem belőle a vöröshagymát. Kevés tejfölt keverek hozzá, majd összeturmixolom. Ha szükséges hígítani, akkor egy-két kanál tejföllel, vagy tejszínnel elkeverem és összeforralom. Tálaláskor, a sárgaborsó krémleves tetejére, fűszerezett kenyérkockát tettem. Lehet még dúsítani húsos szalonnával, vagy bacon-el is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4