Receptek Levesek Sárgaborsó főzelék
Hozzávalók
½ l tej
3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 darab húsleveskocka
1 darab hagyma
3 darab babérlevél
1 csipet pirospaprika
25 dkg sárgaborsó
Leírás
Az apróra vágott vöröshagymát egy lábasban üvegesre dinszteljük. Az előzetesen (kb. 3-4 óra) vízbe áztatott, majd jól átmosott sárgaborsót a lábasunkba öntjük és felengedjük annyi vízzel, hogy az kb. két ujjnyira ellepje. Dobjuk bele a babérleveleket, a leveskockát, nyomjuk bele a fokhagymákat, daráljunk rá egy kevés feketeborsot és végül adjunk hozzá egy csipet sót. Fedő alatt főzzük kb. 1 órát, amíg a sárgaborsó teljesen pépes nem lesz. Néha nézzünk rá és kavarjunk rajta. Ha szükséges, adjunk hozzá még vizet. Liszttel és olajjal zsemleszínű rántást készítünk. Ezt felengedjük egy merőkanálnyi sárgaborsólével, amivel jól elkeverjük, majd ezzel berántjuk a főzelékünket. Kavargatás mellett még pár percig főzzük. Akkor jó, ha fröcsköl.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4