Receptek Főételek Húsos ételek Sárgabarackos csirkecomb

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
egész szegfűszeg
1 kk koriander mag
dl édes fehérbor (tokaji)
1 kg csirke felsőcomb (felsőcomb)
1 üveg baracklekvár (jó minőségű)
1 kk őrölt római kömény

Leírás

A csirkecombokat besózzuk. A hagymát apró kockákra vágjuk, és az olívaolajon megdinszteljük egy csipetnyi sóval. A római köményt, koriandert és szegfűszeget egy tiszta serpenyőben picit megpirítjuk, amíg illatos nem lesz. Ezután mozsárban vagy kávédarálóban összetörjük. A hagymát elkeverjük a lekvárral, borral, fűszerekkel. Lehet bele ízlés szerint chilit, gyömbért és fokhagymát is tenni. Beleforgatjuk a mártásba a combokat, majd egy serpenyőben lefedve a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 1 óra alatt sül meg, de félidőben vegyük le róla a fedőt, hogy szép színt kaphasson a teteje. Rizzsel, vagy zöldsalátával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4