Receptek Levesek Saláta leves

Hozzávalók

1 kk liszt

½ dl tej

2 dl tejföl

1 fej fokhagyma

3 darab saláta

1 darab tojás sárgája

1 kk ételízesítő (Vegeta)

Leírás

Felteszünk 2 liter vizet forrni. A salátát levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, majd vékony csíkokra szeleteljük. Miután a víz felforrt, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát, az ételizésítőt és a sót. Amikor puhára főtt a saláta, beletesszük a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet és a tejet, majd elkavarjuk. Alaposan leturmixoljuk és átszűrjük. 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe. Ecettel, ízlés szerint savanyítjuk. Tanács: Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4