Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy jó mély tálba beletesszük a lisztet, és összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután langyos tejben jól elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, amíg felfut. Addig hozzáadjuk a túrót a masszához, és jól összedolgozzuk. Ha felfutott az élesztő, hozzáadjuk a masszához, és ezt is jól átdolgozzuk. Ezután mehet bele a tejföl, majd a tojássárgája és a só. Ha egy kicsit ragadósabb a tészta, nem baj, majd a felületet lisztezzük, és nem fog odatapadni! Ha megvagyunk, elég egy fél órát keleszteni, letakarva. Amíg kel, bemelegítjük a sütőt, és lereszeljük a sajtot. A tészta szépen feldagad, legalább a duplájára. Először ki kell nyújtani, jó vékonyra, ha sikerül téglalap alakúra. Beleszórjuk a reszelt sajt kb. egyharmadát, és először félbe, majd ismét félbe hajtjuk. Ezután ismét kinyújtjuk, sajt, hajtogat... ezt háromszor kell megismételni. Arra figyeljünk, hogy maradjon egy kis sajt, a tetejét megszórni! Az utolsó hajtogatás után, kb. 2 ujj magasra hagyjuk, a nyújtásnál. Kiszaggatjuk, megszórjuk a sajttal, és mehet a kb. 200 fokos sütőbe. Nem kell sok neki, mikor megpirult a sajt, akkor jó is, nem kell félni, ha kicsit sápadtnak tűnik, átsül, de mindenki ízlése szerint süsse.