Receptek Levesek Sajtos-tejszínes brokkoli krémleves
Hozzávalók
2 gerezd fokhagyma
15 dkg sajt (gouda trappista is jó)
30 dkg burgonya
1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 darab húsleveskocka
2 dl tejszín
1 fej hagyma
50 dkg brokkoli
Leírás
Brokkolit rózsáira szedve megmossuk, a pici szárakat felszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és apró kockára vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A fokhagymát lehéjazzuk, szétnyomjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon üvegesre pároljuk. A brokkolit és a burgonyát hozzáadjuk, a tűzön rövid ideig kevergetjük. Annyi vízzel felöntjük, ami ellepi, majd a leveskockát is hozzádobjuk. 15 percig főzzük, míg meg nem puhul a burgonya és a brokkoli, majd hozzáöntjük a tejszínt és felforraljuk az egészet. A sajtot durvára reszeljük. A levest mixerrel pépesítjük, utána megsózzuk, borsozzuk. 10 dkg sajtot hozzáadunk, és olvadni hagyjuk. A levest előmelegített tányérokba merjük, a maradék sajttal megszórjuk. Friss kenyeret vagy bagettet adunk hozzá.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4