Receptek Főételek Húsos ételek Sajtos-tejfölös rakott hús
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
6 darab Tesco Finest friss tojás
1,1 l tej (ebből 1 dl, az áztatáshoz)
5 dl tejföl
20 dkg sajt
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 kg csirkemellfilé
5 dkg margarin
1 csipet oregáno
5 gerezd áttört fokhagyma
1 kanál Piros Arany
Leírás
A megmosott, filézett csirkemellet egy északára, fokhagymás tejbe áztatjuk. Másnap szeletekre vágjuk, megklopfoljuk, besózzuk, fűszerezzük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tejfölt összekeverjük a tojással, belenyomunk egy kis Piros aranyat, oregánót, borsot, sót, majd a tejfölt a hússzeletekre kenjük. Kb. 5 dkg margarint a hússzeletekre kockázunk, majd vastagon megszórjuk az összes húst, reszelt sajttal. Fóliával letakarjuk és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 1 óra alatt, pirosra sütjük. (A sütési idő vége előtt kb. 10 perccel, le kell venni a fóliát a húsról, így elpárolog a felesleges lé, a sajt pedig megpirul.) Az elkészült húst, friss petrezselyemmel megszórva, sáfrányos rizzsel és zöldsalátával tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4