Hozzávalók
50 dkg liszt
1 dl tej (cukros)
2 dl tejföl
20 dkg sajt (fele a tetejére)
25 dkg vaj
1 kk köménymag
2 darab tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
Leírás
A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát. Hajtogatjuk, majd félóránként, még kétszer hajtogatjuk. Ezután ujjnyi, kétujjnyi (ki hogy szereti, magasabb, vagy laposabb legyen) vastagra kinyújtjuk a tésztát és apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsák tetejét megkenjük a megmaradt két tojás fehérjével és rászórjuk a maradék reszelt sajtot és köménymagot. Forró sütőben, szép aranysárgára sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4