Receptek Levesek Sajtleves fokhagymával

Hozzávalók

5 dl víz

20 dkg sajt

2 kanál vaj

1 darab húsleveskocka

1 csipet petrezselyemzöld

3 dl hideg tej

2 kanál átszitált liszt

1 gerezd áttört fokhagyma

Leírás

A sajtot lereszeljük, a vajon habzásig hevítjük a lisztet, majd felöntjük a tejjel. Kevergetve, kis lángon, sűrűre főzzük, ezután még 5 dl vizet öntünk hozzá. Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát és a reszelt sajtot. Felforraljuk, 5 percig főzzük, végül megkóstolva kevés sóval (csak ha szükséges) és a fehér borssal ízesítjük. A tűzről lehúzva belekeverjük a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet, majd jól felkeverve befedjük. Csak 10 percnyi állas után tálaljuk. Pirított zsemlekocka, vagy ami még jobb, fokhagymás pirított kifli karikák valók hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4