Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A vajat felforrósítom, közben a hagymát apró kockákra vágom. Ha a vaj már meleg, akkor mehet bele a vöröshagyma. Aranysárgára pirítom. Ezután mehet bele a fokhagyma, természetesen összezúzva. Így már nagyon keveset sütöm, mert a fokhagyma keserű lesz, ha megég! Ezután mehet bele a 2 evőkanál liszt. Nagyon világos rántást készítek. Ezután jöhet a tej. Most már keverőkanállal dolgozunk, hogy sima legyen a levesünk. Először csak kevés tejet öntünk a lisztre, majd ezzel alaposan elkeverjük. Közben látni fogjuk, hogy a lisztből és tejből sűrű mártást kaptunk. Ha sikerült simára elkeverni, mehet bele a többi tej, részletenként. A tej mennyisége attól függ, hogy milyen sűrű levest szeretnénk. Közben fűszerezzük, sóval, borssal, szerecsendióval. Mikor elég sűrűnek találjuk a levest, akkor mehet bele a sajt, természetesen reszelve. A lényeg, hogy a sajt felolvadjon a levesben, ezzel is sűrítve rajta egy picit. Tálalásnál lehet még rászórni parmezánt. Ha még dúsabb levest szeretnénk, akkor fokhagymával bőségesen megkent pirítóst is adhatunk a leves mellé.