Receptek Főételek Húsos ételek Ropogós kacsamell káposztasalátával és burgonyás nudlival

Hozzávalók

4 darab Tesco friss kacsamell
2 tk
½ tk őrölt kömény
2 kanál méz
Coleslaw káposztasaláta
1 fej lila káposzta (kicsi)
2 szál sárgarépa
2 szál csemege hagyma
4 kanál friss petrezselyem
1 kanál olívaolaj
3 kanál citromlé
1 tk juharszirup
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt cayenne bors
½ tk
½ tk őrölt fekete bors
Burgonyás nudli
420 g burgonya
1 darab tojás
125 g finomliszt
1 tk
főzővíz

Elkészítés

1

A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy fazék vízbe. Forraljuk fel, és kb. 20 perc alatt főzzük puhára. A leszűrt burgonyát tegyük egy tálba, pürésítsük krumplitörővel, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük félre.

2

Miután felitattuk a kacsamellről a nedvességet papírtörlő segítségével, masszírozzuk bele a sót és a köményt. Helyezzük a tepsibe, takarjuk le alufóliával, majd tegyük a 150°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 2-2,5 órán át. A kacsamell általában meglehetősen zsíros, ezért zsírt és levet is ereszt. Ha nem elég zsíros a hús, önthetünk alá egy kevés vizet. Olvasszuk fel a mézet mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett. Vegyük le a tepsiről a fóliát, majd dörzsöljük be a húst a felmelegített mézzel. Tegyük vissza a kacsát a sütőbe, emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük aranybarnára 30- 40 perc alatt.

3

Közben készítsük el a káposztasalátát. Reszeljük le a megtisztított sárgarépát és a káposztát. Adjuk hozzá a megpucolt, finomra vágott csemegehagymát és a petrezselyemzöldet. Keverjünk össze mindent alaposan. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a juharszirupot, a zúzott fokhagymát, valamint az őrölt cayenne borsot, a sót és az őrölt borsot. A kapott pácot öntsük a zöldségekre, majd jól forgassuk át. Hagyjuk állni a hűtőben.

4

Készítsük el a burgonyás nudlit. A pürésített és kihűlt burgonyát dolgozzuk össze a tojással és a liszttel. Miután sima tésztát kaptunk, formázzunk belőle hosszú, vékony hengert (több részre is oszthatjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni). Vágjuk fel a hengert egyenletes, kb. 4-5 cm hosszúságú adagokra. Tovább formázhatjuk őket, úgy, hogy a végek hegyesek legyenek. Forraljunk fel elegendő vizet egy nagy fazékban, adjunk hozzá sót is. Egyszerre 5-8 darab nudlit dobjunk a lobogó vízbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Amikor megfőtt az első adag tészta, vegyük ki a fazékból, és tegyük egy tányérra. Ismételjük meg az eljárást a maradék nudlival is, majd tegyük félre, amíg a kacsa meg nem sül.

5

Tálaljuk a kacsát káposztasalátával és krumplis nudlival.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4