Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A burgonyát hámozzuk meg, vágjuk kis kockákra, majd tegyük egy fazék vízbe. Forraljuk fel, és kb. 20 perc alatt főzzük puhára. A leszűrt burgonyát tegyük egy tálba, pürésítsük krumplitörővel, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük félre.
Miután felitattuk a kacsamellről a nedvességet papírtörlő segítségével, masszírozzuk bele a sót és a köményt. Helyezzük a tepsibe, takarjuk le alufóliával, majd tegyük a 150°C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 2-2,5 órán át. A kacsamell általában meglehetősen zsíros, ezért zsírt és levet is ereszt. Ha nem elég zsíros a hús, önthetünk alá egy kevés vizet. Olvasszuk fel a mézet mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett. Vegyük le a tepsiről a fóliát, majd dörzsöljük be a húst a felmelegített mézzel. Tegyük vissza a kacsát a sütőbe, emeljük a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük aranybarnára 30- 40 perc alatt.
Közben készítsük el a káposztasalátát. Reszeljük le a megtisztított sárgarépát és a káposztát. Adjuk hozzá a megpucolt, finomra vágott csemegehagymát és a petrezselyemzöldet. Keverjünk össze mindent alaposan. Egy kis tálban keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a juharszirupot, a zúzott fokhagymát, valamint az őrölt cayenne borsot, a sót és az őrölt borsot. A kapott pácot öntsük a zöldségekre, majd jól forgassuk át. Hagyjuk állni a hűtőben.
Készítsük el a burgonyás nudlit. A pürésített és kihűlt burgonyát dolgozzuk össze a tojással és a liszttel. Miután sima tésztát kaptunk, formázzunk belőle hosszú, vékony hengert (több részre is oszthatjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni). Vágjuk fel a hengert egyenletes, kb. 4-5 cm hosszúságú adagokra. Tovább formázhatjuk őket, úgy, hogy a végek hegyesek legyenek. Forraljunk fel elegendő vizet egy nagy fazékban, adjunk hozzá sót is. Egyszerre 5-8 darab nudlit dobjunk a lobogó vízbe, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a víz felszínére. Amikor megfőtt az első adag tészta, vegyük ki a fazékból, és tegyük egy tányérra. Ismételjük meg az eljárást a maradék nudlival is, majd tegyük félre, amíg a kacsa meg nem sül.
Tálaljuk a kacsát káposztasalátával és krumplis nudlival.