Receptek Főételek Húsos ételek Római tálban sült csülök

Hozzávalók

1 ízlés szerint tengeri só
6 gerezd fokhagyma
5 fej vöröshagyma
1 ízlés szerint őrölt fekete bors
100 dkg füstölt csülök
1 ízlés szerint őrölt kömény
1 dl világos sör

Leírás

A csülköt befűszerezzük, és néhány órát pihentetjük. Ezalatt beáztatjuk a római tálat is. Miután kiöntöttük a tálból a vizet, a felszeletelt hagymával és fokhagymával kibéleljük a tálat. Erre a hagymaágyra tesszük a csülköt, ráöntjük a sört, és lefedjük a tálat. Hideg sütőbe tesszük a római tálat. Azért nem előmelegített sütőbe, mert a hirtelen hő hatására, megrepedhet a római tál. 180 fokra melegítjük a sütőt, és így sütjük a csülköt, kb. 2-2,5 órán keresztül. Ezután levesszük a tál fedelét, és szép ropogósra sütjük. Olykor-olykor megkenhetjük a csülköt, a maradék sörrel. Kínálhatjuk pirított burgonyával, vagy párolt káposztával. Jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4